Trainen zinloos?

Trainingszaal

Fijn een 3 daagse training “Beter Verkopen”. Wat een prachtig hotel. De omgeving, schitterend gewoon. Vandaag van 9 tot 5 de eerste dag. De lunch zal wel weer fantastisch zijn, en dan het diner. Vanavond lekker aan de bar napraten, ik heb er zin in. De komende dagen zullen er wel net zo uit zien. Jammer dat we het bos niet in kunnen. Het programma zal wel te vol zitten.

Gelukkig is het weekend na de training. Volgende week de verloren 3 dagen maar inhalen. De syllabus lees ik dan na volgende week wel. Kijken wat ik er mee kan in de praktijk.

Herkenbaar? Wat leert de gemiddelde deelnemer nu in een training? Heel veel. Wat gebruikt hij er daadwerkelijk van? Veel minder. Wat onthoudt hij er uiteindelijk van? Bijna niets. Na 3 weken is alle theorie al weer vergeten en ligt de syllabus ergens stof te vergaren.

Wat kost zo’n training nu eigenlijk per deelnemer en wat levert het uiteindelijk op? Wat is het rendement? De kosten lopen nogal op. Het is niet alleen de dag vergoeding van de trainer, de zaalhuur, de overnachtingen, het eten en drinken. Denk ook aan 3 dagen geen productiviteit. (overigens kost een gemiddelde verkooptraining met alles erop en er aan € 650,- per persoon per dag)

Waarom is het rendement zo laag? Wij hebben het onderzocht. Een training bestaat slechts voor 25% uit oefenen!! Dat is heel veel voor een training waarin je geacht wordt om te trainen. Vaardigheden oefenen daar gaat het natuurlijk om. Theorie waar niets mee gedaan wordt, is snel vergeten.

Als er dan uiteindelijk oefeningen gedaan worden, dan zijn het meestal 1 of 2 deelnemers die het voor mogen doen, samen met de trainer. De rest kijkt toe en is blij dat hij niet voor de groep hoeft af te gaan. Soms gaan deelnemers in groepjes uiteen zonder toezicht van de trainer. Hoe effectief is dat?

De slotconclusie van de trainer? Er zal nog veel geoefend moeten worden. Dat begrijpen wij. Het is nog waar ook.

Kan het ook anders? Jazeker! Blended Learning is de oplossing!

Meer informatie nodig? Neem eens contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.