Jacques Wagemaker

20140607 Texel 577 x 600

Eigenaar en oprichter van Detrainingen.nl

Ik ben als ondernemer en sporter (trailrunner) altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en grenzen. Afwisseling, flexibiliteit en resultaten behalen zijn in mijn leven van groot belang.

Als je op mijn LinkedIn-Logo 50 x 14 png bestand pagina kijkt kan je zien welke wegen ik tot nu toe heb bewandeld.

Als werknemer in loondienst voelde ik mij al  snel ongemakkelijk. Ik wilde ondernemen, ideeën uitwerken en vormgeven. Mijn eerste avontuur als zelfstandig ondernemer was een bedrijf in de uitdagende zorgmarkt. Omstandigheden veranderen voortdurend en als ondernemer zal je moeten blijven zoeken naar rendabele oplossingen voor de marktvraag.

De volgende stap was ondernemen in de trainingsmarkt, dit keer in franchiseverband.

MENSEN zijn wat mij betreft altijd de sleutel tot succes. Deze periode kenmerkte zich door heel veel praktijktrainingen: communicatie op het gebied van management en commerciële vaardigheden. Trainen in kleine groepen waarbij mijn uitdaging  was deelnemers ‘klaar te stomen’ om in de praktijk te kunnen scoren.

Behalve vaardigheidstrainingen groeide mijn interesse voor de vraag wat mensen beweegt om iets wel of niet te doen. Mindset, psychologie en motivatie zijn heel belangrijk om succes te boeken.

Deze interesse heeft mij aangezet opleidingen te gaan volgen op het vlak van NLP, enneagram, Jung en astrologie. Een boeiende wereld vol mogelijkheden. In 2008 volgde de logische stap e.e.a te combineren en ontstond een nieuw bedrijf, gericht op het behalen van succes. Trainingen, coaching en andere combinaties zijn uitsluitend een middel om het doel te bereiken. En dat was ook de insteek van het nieuwe bedrijf.

Inmiddels blijft de vraag naar ontwikkeling van mensen, maar de vraag 'hoe' verandert. In moeilijke tijden wordt er veel gevraagd van medewerkers en wordt verwacht dat zij TOP presteren. Training is daarbij een belangrijk instrument.

Samen met Ron Kamp hebben wij gezien dat de vraag naar training en naar trainingsvormen verandert. Het moet goedkoper, sneller, effectiever en efficiënter. Combineer dit met de nieuwe manier waar op mensen momenteel informatie snel, op afroep en digitaal aangeboden willen krijgen en zie hier het ontstaan van detrainingen.nl eind 2012.