Ron Kamp

20140607 Texel 577 x 600

Eigenaar en oprichter van Detrainingen.nl

Wil je wat weten over mijn verleden? Bezoek dan vooral mijn  LinkedIn-Logo 50 x 14 png bestand pagina. Als aanhanger van het gedachtegoed van Eckhart Tolle is het NU veel interessanter. 

Het onwikkelen van mensen is een grote uitdaging en inmiddels ook een grote passie geworden. Nu wij inmiddels alweer 4 jaar bezig zijn met het ontwikkelen van trainingen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt is de passie alleen maar groter geworden.

In elk mens schuilt een genie op zijn of haar gebied. Het is de kunst dat te ontdekken en vervolgens te ontwikkelen. Of zo als Michelangelo het gezegd zou hebben: "Het beeld zit er al in, je hoeft alleen de rest weg te halen". 

In een van onze trainingen voor statushouders zat een vrouw van 38 jaar. Ze was gevlucht uit Conakry in Guinea samen met haar 5 kinderen. Ze was inmiddels 2 jaar in Nederland, bezig met inburgering en vanwege haar motivatie was ze geselcteerd om met onze training mee te mogen doen.

Bij het voorstellen was ze zeer verlegen en terughoudend. Op de vraag wat zijn je talenten kwam er niet veel uit. Ze had geen opleiding en kon eigenlijk niets. Na 6 weken stond er echter een hele sterke vrouw, vol zelfvertrouwen, een stralende lach en iemand die je heel graag om je heen wil hebben als je oud en hulpbehoevend bent. Al haar talenten schreeuwen om tot ontplooing te komen. 

Als je dan aan me vraagt wat doe je nu eigenlijk dan is dit mijn antwoord.