image

TEST VERKOOPTYPE
Je hebt een uitstekend product. Mooi. Maar hoe verkoop je dat nu? De meeste mensen denken:"Verkoop, dat is niets voor mij". Je bent te verlegen, te ongeduldig om een goede verkoper te zijn.

Doe de gratis test!

Maar wat als je nu een ZZP er bent, of een klein bedrijf met een fantastisch product. Je zal je product of dienst moeten verkopen. Toch zullen de meesten blijven zeggen.Verkoop is niet te leren. Dat heb je in je of niet.

Wij zijn het daar niet mee eens. Wij trainen al 15 jaar mensen om hun dienst of product te verkopen. En echt iedereen kan het. Waar we wel achter zijn gekomen is dat niet iedereen op dezelfde manier verkoopt. Niet iedereen heeft dezelfde aanleg. Daarom hebben wij een unieke test gemaakt waarmee jezelf kan bepalen wat voor type verkoper je bent.

Tot onze eigen verbazing hebben deze typen een verbluffende overeenkomst met de eigenschappen van dieren. We gebruiken deze dieren om snel inzichtelijk te maken welke eigenschappen jij bezit om uit te groeien tot een uitstekende verkoper. Uiteindelijk zijn we tot 9 verschillende typen verkopers gekomen. Het model is complex en eenvoudig. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Er zijn mensen die marktgericht zijn en het resultaat erg belangrijk vinden.

Als voorbeeld de leeuw en de vos. Het verschil tussen beiden is dat de vos iets meer maar de mens kijkt en de leeuw het product wat belangrijker schijnt te vinden. Dat maakt nogal een verschil in de manier waarop je verkoopt. De leeuw zal zich meer bewust moeten zijn van zijn klanten en de vos zal er op moeten letten dat het product voldoende aansluit bij de wensen van de klant. Je zal snel in staat zijn je sterke en zwakke punten te herkennen en hier aan te werken.

Je kan de test ook gebruiken om te zien wat voor kwaliteiten je collega's bezitten of je personeel. Het is leuk om te doen, leerzaam en nog gratis ook!